Ahlâk-ı Nasıri II (Siyaset)

Ahlâk-ı Nasıri II (Siyaset)

Nasirüddin Tusi’nin 13. yüzyılda kaleme aldığı Ahlâk-ı Nasıri adlı eserinde Aristoteles, Platon ve Yeni Platoncular gibi Yunanlı düşünürler ve Farabi gibi Müslüman filozoflarla birlikte İslam Tasavvufu’ndan ve İslam öncesi Pers hükümdarlarının idare üzerine ortaya koydukları düşüncelerden esinlendiği görülür.

Tusi’nin Pratik Felsefe’nin üç ana başlığını, Ahlâk, Ev Ekonomisi ve Siyaset’i incelediği çığır açıcı metni Ahlâk-ı Nasıri üzerine gerçekleştirilen atölyenin ilkinde genel olarak Etik’e, özel olarak ise Erdem Etiği’ne odaklanıldı. Ahlâk-ı Nasıri II (Siyaset) başlıklı atölyede ise eserin ikinci söylemine yani “Siyaset”e odaklanılacaktır. Atölyede Aristoteles’in Politika’sı, Nizamülkmülk’ün Siyasetname’si ve Farabi’nin siyasetle ilgili tezlerini içeren birincil kaynaklar kullanılarak metinlerarası bir okuma hedeflenmektedir.

Arash Khorashadi moderatörlüğünde 22 Temmuz-12 Ağustos 2020 aralığında çevrimiçi gerçekleştirilecek atölyenin dili İngilizce’dir. Dileyenler derse Türkçe ya da Farsça konuşarak katılabileceklerdir. Kaynak metin Farsça takip edilecek, metnin İngilizce çevirisi de katılımcılara iletilecektir. Dört oturum şeklinde planlanan atölye, çarşamba günleri 17.30-19.30 saatleri arasında Zoom programı üzerinden çevrimiçi takip edilebilecektir. İRAM İstanbul tarafından düzenlenen atölyenin son başvuru tarihi 15 Temmuz 2020 Çarşamba günüdür. Atölyeye katılım ücretsizdir.

Başvuru formuna erişmek için lütfen tıklayınız.

Sorularınızı iramistanbul@iramcenter.org adresine iletebilirsiniz.

Başvuru yapmak için tıklayınız

Google Takvime Ekle
Etkinlik Tarihi:   22/07/2020
Etkinlik Saati:   17:30
Etkinlik Bitiş Tarihi:   12/08/2020